Futok.

A blog egy kezdő futó kalandjairól szól; futásról és talán másról is.

Friss topikok

  • bellone: Futás a természeteben: túlkészülés, tudományoskodás, kudarc, kudarc, tapasztalat, kudarc, részsike... (2016.10.07. 20:48) Szelidi negyedszer, kicsit másképp
  • csiripiszli12: @regulat: Mondjuk ebben van valami :) Köszönöm a biztatást, legközelebb szerintem összekapom magam... (2016.05.04. 09:56) 2. Shakespeare-futás
  • csiripiszli12: @bencsikp: Köszi szépen! Igen, egyébként azért szerveztem így a külföldi utat, hogy futhassak egye... (2015.11.16. 14:56) Porto Family Run: 15 km az óceánnál
  • csiripiszli12: @BGy: Így teljesen érthető, hogy most nem a futás a fontos. Kívánom, hogy legyen boldog ez az új s... (2015.08.05. 09:13) UB félig
  • csiripiszli12: @pantomimes: Mondjuk az is igaz, hogy a hét alkalom nem volt olyan kevés. Az tényleg rossz lehet,... (2015.03.14. 21:55) Visszapillantó: 2015. február

2012.03.08. 09:26 csiripiszli12

Türelem

Címkék: türelem kihagyás

Az van, hogy lassan két hete, mi több, pontosan, valami kórságban vagyok. A közérzetemmel többnyire nincs baj, kicsit fújom az orrom, köhögni már nem köhögök, viszont többnyire valamivel 37 fölötti értéket mutat a lázmérő, és kicsit gyengébb vagyok a szokásosnál. Azt hittem, hogy a több pihenés-hektoliter tea-C-vitamin kombó segíteni fog; hát, eddig nem sok változás történt. Tegnap aztán jól megijedtem attól, hogy elkezdett fájni a hátam, meg kollégák is jól beijesztettek, úgyhogy el is mentem gyorsan orvoshoz. Szerencsére nincs semmi komoly, csak egy makacs megfázás. Kaptam kanalas orvosságot, meg igen, antibiotikumot is, emellé probiotikumot meg még egy gyógyszert – egy kis megfázás és már ennyi cuccot kell szedni, legalábbis ha az nem megy, hogy pár napot otthon töltsek nyugiban.

És közben futhatnékom van, de nagyon. Irigylek mindenkit, aki futhat, mázlisták! És mégsem futok; pedig egyszer már elkezdtem öltözni futócuccba, de gyengeséget éreztem, és visszaöltöztem. Tavaly megtanultam, hogy ha a testem jelez valamit, akkor vegyem azt figyelembe, akkor is, ha a fejemmel máshogy döntenék.

Nagy türelempróba ez nekem. A türelem szóról sokáig az egykori Kretén vagy Mad magazin Star Wars-paródiája jutott eszembe, amikor is Lüke Szájtátó valami olyasmit válaszolt az őt türelemre intő Yodának (arra nem emlékszem, az ő neve hogy volt), hogy „egy raklapnyi türelmem van már, öreg”. Ezt én is így éreztem, amikor valami miatt nem tudtam futni. Most is így éreztem az elején: nagyon nehéz nem futni és nem mozogni mást sem. De lassan igyekszem ezt az érzést megszelídíteni, és jó lélekkel kivárni, amíg újra egészséges leszek teljesen.

Amúgy két hét múlva itt az első félmaraton, Debrecenben – hát, a karácsonyi majdnem húsz emléke éltet, meg az egy hónapja hóesésben és mínusz 9-ben futott 15… Azért remélem, addig tudok majd legalább egy hosszút futni. Vagy ha addig nem, akkor majd akkor.    

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kedvesazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr274297035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BGy · http://babosi.blog.hu 2012.03.08. 12:11:43

Jobbulást! A türelem rózsát terem. Nőnapit. :)))
A Kretént én is olvastam régebben, jó volt, olyan agybetegek írták, mint amilyen én is vagyok néha. A debreceni félmaratonon öt perc erejéig mi is elgondolkodtunk, mert a szomszédban van, de rájöttünk, felesleges elpazarolni egy hétvégét 21 km-re, amikor a maraton miatt 30-35 km-eket futunk. Ebben az évben minden hétvégén megvolt eddig a félmaraton. 1:55-2.00 időkkel. De utána még kellett egy tízest futni, úgyhogy nem is olyan rossz ez! :)))

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2012.03.08. 16:48:10

Rajtam lustasági kórság van. Lehet, hogy már tavaszi fáradtság (bár akkor igazán jó lenne, ha legalább tavasz lenne...)
Kitartás, jobbulást és valóban - türelem! Inkább töltődj fel, és utána jókat futsz majd.

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2012.03.08. 21:10:38

@BGy: Köszi szépen! :))
A Kretént bírtam, de már nincsenek meg a számai, az egyik költözésnél úgy döntöttem, minden felesleges dologtól megszabadulok, és kitettem a lépcsőházba, vigye, akinek kell. Vitte is valaki :)
Tökjó, hogy ilyen szép hosszúakat futtok :) Kár, hogy nem jöttök Debrecenbe, de teljesen érthető :)

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2012.03.08. 21:16:49

@Simone Lewis: Köszi szépen! Igyekszem meggyógyulni :)
Lehet, hogy nem lustasági kórság van rajtad, hanem kicsit elfáradtál a költözésben meg minden egyébbel, ami ezzel járt, nem? :)

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2012.03.10. 23:36:07

Néha a türelmünkkel a legnehezebb megküzdeni. Kitartást, már nem tarthat sokáig. Debrecenhez meg sok sikert, remélem, összefutunk.

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2012.03.11. 07:24:32

@azilinha: Köszi szépen! Már jobb, de még nem az igazi, de most tényleg türelmes vagyok :) Remélem, találkozunk Debrecenben :)
süti beállítások módosítása