Futok.

A blog egy kezdő futó kalandjairól szól; futásról és talán másról is.

Friss topikok

  • bellone: Futás a természeteben: túlkészülés, tudományoskodás, kudarc, kudarc, tapasztalat, kudarc, részsike... (2016.10.07. 20:48) Szelidi negyedszer, kicsit másképp
  • csiripiszli12: @regulat: Mondjuk ebben van valami :) Köszönöm a biztatást, legközelebb szerintem összekapom magam... (2016.05.04. 09:56) 2. Shakespeare-futás
  • csiripiszli12: @bencsikp: Köszi szépen! Igen, egyébként azért szerveztem így a külföldi utat, hogy futhassak egye... (2015.11.16. 14:56) Porto Family Run: 15 km az óceánnál
  • csiripiszli12: @BGy: Így teljesen érthető, hogy most nem a futás a fontos. Kívánom, hogy legyen boldog ez az új s... (2015.08.05. 09:13) UB félig
  • csiripiszli12: @pantomimes: Mondjuk az is igaz, hogy a hét alkalom nem volt olyan kevés. Az tényleg rossz lehet,... (2015.03.14. 21:55) Visszapillantó: 2015. február

2012.09.16. 18:30 csiripiszli12

Visszataps

Címkék: edzések kihagyás

Rég írtam már, igaz, mostanában nincs is nagyon miről. Illetve remélem, hogy lassan megint lesz, azt is, hogy inkább jó hírekről. A térdem miatt július vége óta nem futok rendszeresen. Közben voltam ízületstatikai felmérésen, utána próbálkoztam gyógytornával, de beláttam, Yodának igaza volt, próbálkozni felesleges.

A kihagyásnak van egy olyan hatása is, hogy néha azon kapom magam, hogy azon gondolkodom, hogy futó vagyok egyáltalán? Hiszen már mióta nem futok. Aztán persze úgy döntök, hogy igen. Időnként normál órának is felveszem a Garmint, meg a képernyőhátterem szokás szerint tele van futással kapcsolatos képekkel. Most erősítésként rátettem Németh Csaba lengyelországi befutóképét is. Úgyis sokat ülök itt a gép előtt, kell az inspiráció.

Aztán múlt szerdán elmentem dokihoz, aki állítólag sok futónak segített már. Meghallgatta a sztorit, megnézett, és azt mondta, hogy nem feltétlenül futás közben szerzem a bajt, hanem a rossz, rögzült testtartásom miatt. A térdemben megtalálta a pontot, ami fáj, aztán a csípőmnél a triggerpontját, kilazította a lábamat, injekciót is adott, és kaptam egy gyakorlatot is, amit csinálok is. A futásról azt mondta, hogy ha nem fáj a térdem, és ha 90 fokig le tudok guggolni, akkor futhatok, de csak kb. két km-t.

Hm. Csütörtökön még fájt egy kicsit a térdem, pénteken meg annyi dolgom és programom volt, mint máskor egy  hónap alatt, de szombaton már nem volt mese. Kipróbáltam a guggolást, megy is majdnem teljesen, de csak majdnem. A végén fáj a térdem, olyan, mintha valami össze lenne benne akadva. Kiroppantani nem merem, de érzem, hogy nem oké. De úgy voltam vele, hogy 90 fokig ment, úgyhogy futás!

Két kilométer. Fura. El is határoztam, hogy ott futok majd, ahol annak idején, két éve elkezdtem. Olyan, mintha visszatapsoltak volna, kezdjem újra az egészet. Persze nem teljesen olyan. De most is negyed óra alatt megvan az edzés, nem távolodom el nagyon itthonról, majdnem mintha nem is lenne futás. De csak majdnem.

Elhatároztam, hogy ha már így alakult, akkor megpróbálom átformálni a futási szokásaimat. Nagyon beálltam a heti három futásra (annak idején heti hárommal kezdtem), pedig érzem, hogy heti négy jobb lenne. Ezért aztán mivel azt nem mondta a doki, hogy milyen gyakran futhatom azt a két km-t, úgy döntöttem, hogy minél többször elmegyek futni egy héten. Ez azt jelenti, hogy legalább négyszer, legfeljebb hatszor. Ennek szellemében tegnap is voltam (2,4 km, 15:46 alatt), ma is (kb. hasonlóan).

A térdem amúgy futás közben jól van. Nem futás közben viszont nem annyira :S Lehet, hogy tiszta hülye vagyok, hogy így futok…  És közben azt nézegetem, hol kéne tavasszal félmaratont futni…

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kedvesazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr904780914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2012.09.27. 23:15:28

Szurkolok nagyon, hogy gyógyuljon meg a térded. Ha a futástól nem fáj, csak a gyaloglástól, lehet, hogy pont mindig futni kéne. :-) Amúgy sok más jó sport is van, szóval, ha mégis rendetlenkedik, akkor se keseredj el, csak lehet hogy inkább úsznod kéne, vagy valami edzőtermi sportot kipróbálni. Tapasztalatból mondom, hogy tényleg nem a futás az egyetlen. :-)

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2012.09.28. 07:27:31

@azilinha: Köszi szépen! Meglátom majd, hogy alakul, még nem az igazi... Most éppen nem is futok, mert meg akarom nézetni rendesen, most valahogy máshogy fáj.
süti beállítások módosítása