Futok.

A blog egy kezdő futó kalandjairól szól; futásról és talán másról is.

Friss topikok

  • bellone: Futás a természeteben: túlkészülés, tudományoskodás, kudarc, kudarc, tapasztalat, kudarc, részsike... (2016.10.07. 20:48) Szelidi negyedszer, kicsit másképp
  • csiripiszli12: @regulat: Mondjuk ebben van valami :) Köszönöm a biztatást, legközelebb szerintem összekapom magam... (2016.05.04. 09:56) 2. Shakespeare-futás
  • csiripiszli12: @bencsikp: Köszi szépen! Igen, egyébként azért szerveztem így a külföldi utat, hogy futhassak egye... (2015.11.16. 14:56) Porto Family Run: 15 km az óceánnál
  • csiripiszli12: @BGy: Így teljesen érthető, hogy most nem a futás a fontos. Kívánom, hogy legyen boldog ez az új s... (2015.08.05. 09:13) UB félig
  • csiripiszli12: @pantomimes: Mondjuk az is igaz, hogy a hét alkalom nem volt olyan kevés. Az tényleg rossz lehet,... (2015.03.14. 21:55) Visszapillantó: 2015. február

2011.09.04. 19:46 csiripiszli12

Verseny, ahogy még sosem

Címkék: verseny baleset csapat

Csapatban vettem részt a mai félmaratonon, a Pöttyös Kancsó csapat tagjaként, almare-val és BRandommal. Szombaton tartottunk egy ráhangoló futást, és ma jött el az a nap, amire annyi futó olyan nagyon várt, ki ezért, ki azért.

Nem aludtam valami jól, de ez versenyek előtt általában így van. Reggel felkeltem időben, hétkor, aztán valahogy nagyon elment az idő, hirtelen máris elmúlt 9. Úgy volt, hogy tesómat kikísérem a váltópontjához, most van először váltóversenyen, csak jobb lesz így. De ugye késésben voltunk, legalábbis úgy éreztem, siettünk – és bizony a Parlament előtt egy jó nagyot tanyáltam. A bal térdem nagyon, a jobb kevésbé horzsolódott, a jobb könyököm és a bal tenyerem is. Mondtam tesómnak, hogy menjen, nehogy késve érjen oda, én meg elmentem a saját váltópontomra, a Margit hídhoz.

Ott kértem fertőtlenítőt, de nem nagyon volt elsősegélycsomag, a rendező srác, akit megszólítottam, mondta, hogy ragtapaszt tud adni. De hát tiszta dzsuva voltam, így nem nagyon oké. Lemostam a lábam és a karom, közben kértem, hogy valahogy hívjanak segítséget. Ez is történt, egy kis idő múlva megjelent egy fiatalember, és lefújta a sebeimet. Csípett, mint állat, ahogy kell.

Aztán egyre többen lettünk, lassan megjelentek az első futók, néztem, látok-e ismerőst. DaMartiant láttam, meg Gergőt, más nem nagyon. Ez még hagyján lett volna, de amikor tesóm beért a váltózónába, őt se vettem észre, így rám kellett telefonálnia. Azon melegében közölte, hogy ez volt az utolsó futóverseny, amin indult, olyan rohadt meleg volt. Erre nem nagyon tudtam mit mondani, talán nem is lehetett, úgyhogy elindultam.

A térdemet minden lépésnél éreztem. Ha egyéniben indulok, valószínűleg feladom a versenyt, így viszont eszembe se jutott. Annak ellenére, hogy tudtam, hogy egyik csapattársam se akar bármi áron eredményeket, tehát tudtam, hogy megértenék, ha így döntenék. Nagyon szerettem volna bevinni a csapatot a célba. Ha kell, fél lábon ugrálva.

A versenyből nem is nagyon emlékszem szinte semmire. Arra igen, hogy néhány helyen zene volt, meg a zuhanyokra, Saci nénire, az egyik frissítőponton a segítők lelkesítő dalára – de egyébként az volt a cél, hogy végig tudjak menni. Láttam, hogy nagyon lassú vagyok – az első km majdnem 8 perces lett, de tudtam, hogy ez most nem az időről szól. Hanem a csapatról.

Végül beértem. A 8,3 km-es szakaszt 59:55 alatt tettem meg – a célban nagyon hajráztam, hogy sikerüljön egy óra alatt. Most látom itthon, hogy ez 7:13-as idő. Tavasszal a Vivicittán 7:14-es kilométereket futottam, és akkor az volt a maximum, amire képes voltam, most meg ilyen térddel ugyanazt hozom. Ez a felfedezés meg is indított: úgy látszik, ugyan nem látványosan, de mégis van fejlődés.

A célban először bementem az elsősegély-helyre, de nem tudtak rögtön foglalkozni velem. Nagyon szomjas voltam, úgyhogy elmentem inkább a befutócsomagért. Sokat kellett menni, szentségeltem magamban, fájt a lábam, úgyhogy ha már olyan messze elmentem, visszaváltottam a chipet, aztán láttam, hogy arrafelé van a kerékpártároló, tudtam, hogy ott találkozunk a többiekkel, úgyhogy mentem oda. Valóban, ott volt Gergő, meg a többiek, akik DK-pólóban versenyeztek, aztán megjött BRandom, aztán végül tesóm is. Készült egy kép rólunk, aztán visszamentem az elsősegélyhelyre. Ott mondták, hogy menjek be a traumatológiára – vagy menjek haza és jegeljem a lábam; előbbit javasolták amúgy.

Ekkor már nagyon szerettem volna kicsit civilizált formába kerülni, merthogy a mai nekem mikulásfutás is volt, és nehezen viselem, amikor pont egy verseny az*, úgyhogy kicsit rendbe szedtem magam, felvettem a köcsögcsapatpólót, aztán megkerestük a többieket, hogy a sörözéshez csatlakozzunk hozzájuk. Úgy alakult, hogy az UB-s csapatom tagjai voltak ott, tökre örültem nekik :) Kicsit sajnálom, hogy nem készült fénykép, de ez persze utólag jutott eszembe.

Utána BRandom hazahozott, nagyon hálás voltam érte. Itthon lifttel jöttem fel az elsőre… Utána rátettem egy kis fagyasztott zöldséget a térdemre, próbáltam aludni, nem nagyon ment, ettem valamit, most borogatom a térdem. Jelenleg nem nagyon tudok ráterhelni a bal lábamra, fáj, de nagyon, rá is jöttem, milyen nagy dolog, ha az ember simán fel tud kelni egy székből. Holnap szerintem elmegyek dokihoz, bár hogy ellátást kapok-e, azt nem tudom: augusztus végével vége az előző jogviszonyomnak, a mostani munkahelyem meg még egész biztos nem jelentett be, úgyhogy nem tudom, ilyenkor mi van. Amúgy bízom benne, hogy a térdemmel nincs nagy baj – két hét múlva pozsonyi éjszakai futás, arra jó lenne, ha rendbe jönne :)

Ja igen, még egy. Mostanában eszembe jut néha, milyen jó lenne terepfutni. De lehet, hogy amíg gyaloglás közben a város közepén képes vagyok ekkorát esni, amúgy fényes nappal, kicsit még napolnom kéne ezt a témát :)

* Ha nehézséget okoz a szó megfejtése, akkor várjatok türelemmel, előbb-utóbb lesz erről a témáról egy külön poszt :P

UPDATE: A Pöttyös Kancsó csapat eredménye 2:21:31.

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kedvesazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr463202560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2011.09.04. 20:08:33

Jó pihenést és gyógyulást! Óriási tisztelet azért, hogy sérülten is teljesítetted a szakaszod.

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.09.04. 20:24:35

Te szegény, nekem az a rémálmom, hogy egy buta lépéstől megy ki a térdem stb. De hős vagy, hogy így is lefutottad!! Jobbulást, aztán majd óvatosan a köv. futással (egyszer döcöghetünk együtt 7 perces 2 kört a szigeten!)

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.09.04. 20:59:25

@Simone Lewis: Köszi szépen! Már most jobb egy kicsit amúgy, bár lehet, ez csak a fájdalomcsillapító hatása.

A 7 perces két körben benne vagyok! Remélem, minél hamarabb sör kerülhet rá (azért se javítom ki!!) :D

iramszarvas 2011.09.04. 22:35:41

„DaMartiant láttam, meg Gergőt” – Jó kis áldogálás lehetett...

"aztán megkerestük a többieket, hogy a sörözéshez csatlakozzunk hozzájuk. Úgy alakult, hogy az UB-s csapatom tagjai voltak ott" Mi van??? Én egy másik téridőben létezem???

Egyébként részvétem meg riszpekt meg minden ilyesmi. Azt viszont nem értem, miért nem működik normálisan az elsősegély egy ilyen eseményen...

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.09.05. 06:54:17

@iramszarvas: Mi BRandomékhoz csatlakoztunk, ott csak ub-s csapattársak voltak. Előtte találkoztunk Gergővel, meg a DK-sokkal, de mire visszaértünk, már nem voltak ott, máshova mentek sörözni. Lehet, hogy te velük voltál. Vagy ha nem, akkor nincs tippem :)

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.09.05. 07:59:20

@csiripiszli12: :) Ma ismét szép az élet, elmúlt a másnap, ismét el tudom olvasni a "sör" szót rosszullét nélkül :D De köszi :D

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.09.05. 08:16:04

Gratulálok, neked nem csak a meleggel, de a fájdalommal is meg kellett küzdeni, nagyon kitartó voltál.

Valószínűleg semmi komoly nem lehet a térdeddel, csak zúzódások. Ha jól tudom ilyen sérülésekre nagyon jó a fekete nadálytő krém.

almare 2011.09.05. 09:01:31

legközelebb majd nem kell kikísérni, és akkor nem fogsz elesni :(

jó, ha lát egy orvos és esetleg csinál egy röntgent vagy valamit. a fekete nadálytő krémet én is javaslom, nekem mind a két csípőmben fáj a forgó, én is azt kenem rá. meg edd a glükozamin-szulfátot, segít az ízületnek regenerálódni. és néhány napig egyáltalán ne fuss. busz után se. orvostól függetlenül is jegeld.

nekem az egész elég rossz volt, de jó, hogy túl vagyok rajta. meg fogom gondolni, mikor futok legközelebb 17 fok fölött. kicsit vigasztal, ahogy olvasom a kommenteket mindenhol, hogy másnak is sok volt a harminc fok.

iramszarvas 2011.09.05. 09:41:37

@csiripiszli12: Érdekes, CKPeti, Grosz Jani és BRandom is azt mondták, hogy hazamennek...

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2011.09.05. 14:31:04

@iramszarvas: Dehogy mentünk haza!
Nem tudom te hol voltál, de állandóan noszogattam a népet legalább fél órán át, hogy igyunk már. Fotózásotok után is hajtogattam, hogy menjünk már inni. Azután elmentünk és beálltunk a PECSA oldalában a kiülősben söré. Oda is jöttetek, de inkább továbbmentetek a közlekedési múzeumhoz.

iramszarvas 2011.09.05. 14:36:57

@BRandom: Én ott biztos nem voltam, mert MIUTÁN megbeszéltük a vagont, elmentem a bicajért és áthajtottam a megbeszélt helyre. Ahova a többiek oda is jöttek, ha egyszer ez lett megbeszélve. Azt nem értem, ti miért nem jöttetek velük, na de mindegy, ha egyszer így alakult... Majd máskor jobban szervezünk.

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2011.09.05. 14:49:28

@iramszarvas: Mert fáradtak voltunk és a cél egyszerű volt:
1. sör
2. árnyékos hely

A kettőt tökéletesen kielégítette ez a hely és 100 méterre volt a kerékpártárolótól.
Megmondom őszintén akkor és most is fáj a lábujjam és semmi kedvem nem volt még császkálni.

A vagon nem lett megbeszélve, mert mi végig CKPetivel és Janóval a PECSA-t preferáltuk. Csak úgy tűnik kisebbségben maradtunk. :)

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.09.05. 14:55:10

@almare: Nem-nem, legközelebb majd nem fogok verseny előtt felmenni a fészbukra, meg nem fogok vasalni, és így időben el tudok majd indulni, és akkor nem kell rohanni, és akkor nem tanyálok el!

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.09.05. 14:56:11

@pantomimes: @azilinha: Köszi szépen!

Amúgy úgy tűnik, tényleg semmi komoly, ma már jobb is, és orvos is látta, valami kencét kaptam rá :)

iramszarvas 2011.09.05. 14:57:50

@BRandom: Őőőő... ha nem volt megbeszélve, akkor hol is maradtatok kisebbségben???? Na mindegy... Lényeg, h kicsit azért kár, h így alakult.

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2011.09.05. 15:08:39

@iramszarvas: Úgy, hogy mi már álltunk a sorba és a többiek inkább elmentek a Vagonba.

Nem vagyunk összenőve, de én is sajnálom, hogy nem tudtunk közösen sörözni. Nagyon érdekelt volna a többiek beszámolója ezért is nyomtam a közös sörözést már versenyt megelőzően és azután is. Sőt még jobban sajnálom, hogy páran leléptek idő előtt, de következő alkalommal határozottabb leszek és verseny után lefoglalok két asztalt aztán aki jön az jön, csak össze akartam várni mindenkit.

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.09.05. 15:08:56

@iramszarvas: @BRandom: Sajnálom, hogy ilyen hülyén jött ez ki :( Mondjuk nekem nagyon jó volt így, hogy olyan közel volt a hely.

iramszarvas 2011.09.05. 15:12:39

@BRandom: Ez az előre foglalás jó ötlet, mert a nagy kavarásban senki nem tudja, mire számíthat, aztán van, aki megunja, szóval érdemes előre készülni...

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.09.05. 15:13:57

@iramszarvas: @BRandom: Amúgy rám kellett várni, mert el kellett intéznem egy-két dolgot, ezért később csatlakoztam a srácokhoz. De remélem, lesz még alkalom hasonlóra :)

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2011.09.05. 15:22:21

@iramszarvas:Előre foglalást én úgy gondoltam, hogy lefutom a versenyt és megyek söré aki pedig elkészült csörög és csatlakozik.
Most eltöketlenkedtük a időt ezért Pannonfunk-nak is le kellet lépnie amit én nagyon sajnálok pedig én marasztaltam.

@csiripiszli12: Nem csak rád kellett várni, mert a fotózásnál is ácsorogtunk Petiékkel a napon legalább negyed órát.

Jó ebből nem kell központi kérdést csinálni. Én nem akartam sokat gyalogolni nekem a Vagon pont kiesett, pont ellenkező irányba volt az autóm és Petinek meg Janónak a BKV.

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2011.09.08. 00:22:36

Lányok gratula meg minden, nem is tudtam,hogy ilyen drámákok is voltak. A Vagonba meg azért mentünk mert ott volt zsíroskenyér meg virsli is, amire igény volt.

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.09.08. 04:52:10

@mgergoo: Köszi! :) Ja, ez most ilyen lett, de ennél komolyabb ok miatt sose kelljen elsősegélyt kérnem futóversenyen.
süti beállítások módosítása