Futok.

A blog egy kezdő futó kalandjairól szól; futásról és talán másról is.

Friss topikok

  • bellone: Futás a természeteben: túlkészülés, tudományoskodás, kudarc, kudarc, tapasztalat, kudarc, részsike... (2016.10.07. 20:48) Szelidi negyedszer, kicsit másképp
  • csiripiszli12: @regulat: Mondjuk ebben van valami :) Köszönöm a biztatást, legközelebb szerintem összekapom magam... (2016.05.04. 09:56) 2. Shakespeare-futás
  • csiripiszli12: @bencsikp: Köszi szépen! Igen, egyébként azért szerveztem így a külföldi utat, hogy futhassak egye... (2015.11.16. 14:56) Porto Family Run: 15 km az óceánnál
  • csiripiszli12: @BGy: Így teljesen érthető, hogy most nem a futás a fontos. Kívánom, hogy legyen boldog ez az új s... (2015.08.05. 09:13) UB félig
  • csiripiszli12: @pantomimes: Mondjuk az is igaz, hogy a hét alkalom nem volt olyan kevés. Az tényleg rossz lehet,... (2015.03.14. 21:55) Visszapillantó: 2015. február

2011.09.25. 23:09 csiripiszli12

Hétvégi edzések

Címkék: edzések éjszakai futás

A héten szerdán futottam először, így a hét második felére maradt a másik két edzésem. Péntek este kerítettem sort az egyikre, 8 km iramjáték szerepelt az edzéstervben. Ilyet még nem csináltam, így aztán ráhagytam, ahogy kedvem volt, úgy váltogattam a tempókat. Itthonról futottam ki a szigetre, az emelkedőkön (az Árpád hídnál) igyekeztem gyorsabban futni, legalábbis az edzés elején :) Amúgy meg tényleg ahogy jött, úgy mentem. Az egész táv picit hosszabb, kicsivel 9 kili felett van, 1:01:20 alatt futottam meg (6:41). Úgy egy hónapja ugyanezt az útvonalat 1:05:00 alatt futottam (7:05). Messzemenő következtetéseket két adatból nyilván nem lehet levonni, de azért örültem, hogy most gyorsabb voltam.

Ma futottam a hosszú edzést, sajnos ismét csak este került rá sor. 12 kili volt előírva. Tesztelésre kaptam egy Polar órát egy időre, így azt beüzemeltem, legalábbis valamennyire, de azért nálam volt a megszokott órám is, mert azt tudom kezelni. Futás közben fogalmam se volt, hogy mikor hány kilométernél járok, azt tudtam, hogy ha futok kb. másfél órát, akkor nagyjából jó leszek. Elindultam a rakpart felé, és gondban voltam, merre menjek, mert a szigetet már kicsit unom. Így aztán a Margit hídnál továbbmentem a rakparton. A Falramentnél is megpróbáltam a Duna vonalát követni, de visszafordítottak, nem tudtam, hogy muszáj megkerülni a Kossuth teret. De ez is megvolt, úgyhogy futottam tovább.

Közben a Polar folyamatosan csipogott, fogalmam sincs, mit akart. Idáig már nem jutottam a használati utasításban, az is egy óráig tartott, míg beállítottam, amit be kellett, nincs nekem türelmem ezekhez a kütyükhöz, bár ennél nagyobb bajom sose legyen. Arra tippelek amúgy, hogy lehet, hogy a pulzustartományból lógtam ki valamelyik irányba, de mivel nem tudtam, milyen pulzusértékeket állítsak be, így ráhagytam a gyári beállítást, ezért aztán azt gondoltam a csipogásról, úgyse érdekes, ha ezt is jelzi netán.

A Falrament után ott volt a Lánchíd, ezért aztán átfutottam rajta. Belegondoltam, hogy ez az első alkalom, amikor itt Pesten végigfutok egy Duna-hídon – szégyen, nem szégyen, eddig egyszer futottam teljes Duna-hidat, múlt hétvégén Pozsonyban, igaz, az rögtön két híd volt. Itthon csak a szigetig szoktam az Árpád hídon vagy ritkábban a Margit hídon. Szóval most felavattam a hidat – szép volt a kivilágított város!

Mentem tovább dél felé. Jött egy másik híd, arra nem tudtam felkavarni, ekkor már hagytam, vezessenek az utcák, arra mentem, amerre tudtam. Azért igyekeztem a Duna mellett maradni, szeretem, hogy itt van. Aztán a következő hídra már fel tudtam futni, úgyhogy visszakerültem Pestre, a kiskörúton futottam a Deákig, el a Gödörnél a Mellszobor mellett. Ott eszembe jutott, amikor először találkoztunk a Köcsögökkel nyáron :) Aztán tovább a Bajcsyn, Nyugatitól a Vácin, ez már ismerős terep, mindjárt hazaérek. A Lehel tértől már szenvedős volt, ki is gondoltam, hogy a Dráva utcáig futok, nem pontosan hazáig. Ez is lett. A Futótérkép szerint így 11,76 kili lett a táv, ebben nincs benn, amit a Falramentnél kóvályogtam, az időm pedig 1:28:34 (7:31). Ez a régi órámmal mért adat, mert most nincs kedvem a Polarral ismerkedni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Már futás közben a fejembe vettem, hogy futás után palacsintát szeretnék enni, kakaósat, és mivel amit egyszer a fejembe veszek, az általában ott marad, amikor hazaértem, sütöttem palacsintát. Majdnem tíz óra lett, mire elkészült; lehet, hogy bizonyos szempontból nem a legjobb ilyenkor palacsintát enni, más szempontból viszont az :D

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kedvesazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr803256590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

effe 2011.09.25. 23:39:58

Ez tök jó, futva felfedezni a várost. Én futás közben nagyon szeretek nézelödni, ilyenkor egészen más, mint buszról vagy villamosról.

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.09.25. 23:52:17

@effe: Igen, amikor új útvonalon futok, akkor én is szoktam. Ezért is érzem úgy, hogy jó lenne változatosabb útvonalakon futni :)

Az meg régi vágyam, hogy versenyen fussak át hídon, a híd közepén. Eddig még nem volt ilyen, nem is baj, majd elérkezik ez is, ahogy az Andrássyn is végigfuthattam a Vivicittán :)

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2011.09.26. 07:03:26

Szép kör! Én valahogy soha nem merek városban felfedező üzemmódban futni, mert nem tudom hol milyen akadályba ütköznék.

Én a legkisebb lelkiismeret furdalás nélkül bármit megeszek futás után. Szerintem ebből nem kell problémát csinálnod.

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.09.26. 07:21:51

@Raиdoм_: Köszi! :) Én is kóvályogtam egy kicsit, mert azt gondoltam, hogy a Duna mellett simán végigfuthatok. Tévedtem, de nem volt baj. Meg akkor ijedtem meg picit, amikor nem tudtam felmenni a hídra, azt hittem hirtelen, nem tudok visszajönni Pestre :D

De az a baj, hogy tényleg kezd uncsi lenni a sziget, pedig olyan szempontból nyilván jó, hogy ott tudom, mennyit futottam, meg a hangulata, meg minden, de úgy érzem, kicsit változatosabbá kell tennem az útvonalakat.

Csak kicsi problémát csináltam az esti palacsintából, pedig igazad van, kicsit se kéne.

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.09.26. 12:49:46

Tyű, nem semmit mentél! Én nem futottam még így a városban, egyrészt a sok lámpa miatt, meg kerülgetni kell az embereket, meg valahogy igyekszem elkerülni a forgalmas helyeket. Egyrészt furcsán néznek rám, h a autópöfögés közben futok, másrészt én is azt érzem, hogy nem a legjobb benzingőzben szaladni...és emiatt maradnak a szokásos terepek.

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.09.26. 21:10:17

@Simone Lewis: Köszi! Én valamennyire szokva vagyok, mert a rakparton sokat futottam, meg tavaly itt a környéken kezdtem. Időnként érzem is a benzingőzt, meg gyakrabban az embertársaim által kibocsátott cigarettafüstöt, de nem annyira vészes. Tegnap is rendben volt, mondjuk nem volt túl nagy forgalom arra, amerre futottam. Viszont nagyon szép tud lenni a város :)

Ja, meg időtakarékosság is, ha itthonról indulok, futóruhában BKV-zni nem annyira szeretek, mire gyalog kiérek a szigetre az fél óra, máshova futóterepre gyalog esélytelen, a bringám meg nem jó :D

Izmi Tom 2011.10.13. 17:05:03

milyen polar-t kezdtél el tesztelni?
egy-két alap segítséget tudok mondani, a sajátommal már nagy barátságban vagyok.

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.10.13. 21:35:48

@Izmi Tom: Köszi szépen! Egy RS400-ast, munkahelyemen adták oda, hogy teszteljem egy darabig. Mondjuk elég ciki, de azóta csak kétszer volt rajtam az óra, még kalibrálni se tudtam, ezért nagyon felülméri a távolságot. Mondjuk ennek részben az időhiány az oka, de szombaton vonatozok egy hosszút, az alatt szerintem lesz időm elolvasgatni az útmutatóját. Ha elakadok, akkor majd megkérdezlek, jó?
süti beállítások módosítása