Futok.

A blog egy kezdő futó kalandjairól szól; futásról és talán másról is.

Friss topikok

  • bellone: Futás a természeteben: túlkészülés, tudományoskodás, kudarc, kudarc, tapasztalat, kudarc, részsike... (2016.10.07. 20:48) Szelidi negyedszer, kicsit másképp
  • csiripiszli12: @regulat: Mondjuk ebben van valami :) Köszönöm a biztatást, legközelebb szerintem összekapom magam... (2016.05.04. 09:56) 2. Shakespeare-futás
  • csiripiszli12: @bencsikp: Köszi szépen! Igen, egyébként azért szerveztem így a külföldi utat, hogy futhassak egye... (2015.11.16. 14:56) Porto Family Run: 15 km az óceánnál
  • csiripiszli12: @BGy: Így teljesen érthető, hogy most nem a futás a fontos. Kívánom, hogy legyen boldog ez az új s... (2015.08.05. 09:13) UB félig
  • csiripiszli12: @pantomimes: Mondjuk az is igaz, hogy a hét alkalom nem volt olyan kevés. Az tényleg rossz lehet,... (2015.03.14. 21:55) Visszapillantó: 2015. február

2014.09.30. 08:47 csiripiszli12

Hát, akkor nordic walking

Címkék: nordic walking

A múltkori 20 perc futás után két nap sántikálás kombó adta meg a végső lökést ahhoz, hogy akkor most már tényleg komolyan elkezdjek gondolkodni azon, hogy mivel tudnám kiváltani a futást, amíg nem lesz jobb a helyzet. Rrroka már többször mondta a nordic walkingot, és én is kezdtem belátni, hogy ez jó alternatíva lehet. Aztán Rrroka megkérdezte az edzőjüket, kit ajánlanak Pesten, és rá egy hétre pont volt egy tanfolyam, így hát el is mentem. (Köszönöm a segítséget Rrrokának is és az edzőjének is!)

A Margitszigeten volt, vasárnap délben, nagyon szép volt az idő. Ezt tudtam értékelni. Nagyon rég voltam egyébként a Margitszigeten, nem is emlékszem, mikor. Maga a tanfolyam három órás volt (három és fél), az első részben főleg a botról volt szó, utána jött az alapmozdulatok megtanulása és a gyakorlás. Először nagyon furcsa volt, főleg amikor csak az egyik kezemben volt bot, féloldalasnak éreztem magam. Aztán amikor már mindkét botot használtuk, az jobb volt érzésre. Az utolsó kb. fél órában már mindenki mehetett a saját tempójában, ezt nagyon élveztem, bár volt egy olyan érzésem, hogy a jó tempós gyaloglásban azért a technika nem biztos, hogy megvalósul.

A mozgásforma próbája másnap jött el, merthogy ugye futás után is inkább másnap szokott előjönni a fájdalom. Most nem volt semmi ilyen, úgyhogy hurrá, úgy néz ki, ez jó lesz! Úgyhogy a tanfolyam utáni pénteken vettem is egy botot (csak fekete volt az üzletben a méretemben, de nem baj, legalább nem kellett fél óráig azon gondolkodnom, hogy a pirosat vagy a kéket vegyem-e meg), aztán most vasárnap elmentem edzésre.

A Hármashatárhegyen voltunk. A legrosszabb az egészben az odaút volt, járműveken szerintem összesen ha negyed órát töltök, mégis legalább 50 percig tart az egész, ami önmagában sem nagyon kellemes, úgy meg pláne nem, hogy majdnem elkéstem. Aztán úgy voltam vele, hogy ha el is kések, akkor megyek magamtól. De végül odaértem. Egészen a kezdésig azt gondoltam, hogy azért elég jó alapkondim van, de kiderült, hogy mégsem, nekem elég gyors volt a csoport tempója ahhoz, hogy még arra is figyeljek, hogy a bottal mit csinálok. De kaptam segítséget az edzőtől gyakorlatilag az egész edzés alatt, úgyhogy végülis rendben volt a dolog. Azért voltak fura dolgok, mikor majdnem elbotlottam a botban, meg nem fértem a szűk ösvényen, de ezek azt hiszem, a tanulási folyamat velejárói. Az is érdekes volt, hogy most sokkal jobban éreztem, hogy mikor milyen földön haladok, mint amikor futottam errefelé. Az edzés kb. két és fél óráig tartott, ez alatt picit több mint tíz kilométert mentünk. Érdekes volt, hogy az átlagpulzusom 110 lett viszont a maximum felkúszott 162-re, amin azért meglepődtem. Az órám alapján elégettem 1066 kilokalóriát, ami szerintem túlzás, már csak azért is, mert az órában még a régi testsúlyom van beállítva, és azóta fogytam pár kilót.

És akkor ismét kíváncsi voltam, hogy másnap tudok-e mozogni. Jelentem, tudok, csak egy kis izomláz van a combomban és a vállamban, de semmilyen fájdalom nem jelentkezett. Most már csak azt kell kitalálnom, hogy hova tudok eljutni hetente többször edzeni.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kedvesazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr476746127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2014.09.30. 09:36:35

Örülök, hogy bejött! Ha gondolod egyszer látogass el Érdre, meg szólok, ha megyünk ide-oda túrázni vagy versenyre! :)

Magdi Karóczkai 2014.09.30. 13:14:47

Szívesen várunk az érdi csapatba! Hetente háromszor edzünk, hétfőn, szerdán és pénteken este 6 órakor van a tali az érdi Termál fürdő parkolójában. Általában 7 km körüli a táv. A csapat meg lelkes és jó!

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2014.09.30. 22:18:11

@rrroka: Köszi szépen, szólj majd, ha lesz valami program!

@rrroka, @Magdi Karóczkai: Pont most jöttem rá, hogy elképzelhető, hogy pénteken el tudok menni. Még alakulhat a pénteki programom, de ha úgy jön ki a lépés, akkor megyek.

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2014.10.01. 08:21:24

Örülök, hogy találtál valami új kihívást! Simán lehet, hogy a futásról sem kell lemondanod és addig is ez edzésben tart, sőt, gondolom ha már belejössz ebbe ezt sem hagyod majd abba.

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2014.10.01. 21:29:49

@pantomimes: Köszi szépen! Igen, most remélem segít formában maradni (vagy újra formába jönni), később pedig a futás kiegészítésére is jó lesz, mert a felsőtestet is edzi.
süti beállítások módosítása