Futok.

A blog egy kezdő futó kalandjairól szól; futásról és talán másról is.

Friss topikok

  • bellone: Futás a természeteben: túlkészülés, tudományoskodás, kudarc, kudarc, tapasztalat, kudarc, részsike... (2016.10.07. 20:48) Szelidi negyedszer, kicsit másképp
  • csiripiszli12: @regulat: Mondjuk ebben van valami :) Köszönöm a biztatást, legközelebb szerintem összekapom magam... (2016.05.04. 09:56) 2. Shakespeare-futás
  • csiripiszli12: @bencsikp: Köszi szépen! Igen, egyébként azért szerveztem így a külföldi utat, hogy futhassak egye... (2015.11.16. 14:56) Porto Family Run: 15 km az óceánnál
  • csiripiszli12: @BGy: Így teljesen érthető, hogy most nem a futás a fontos. Kívánom, hogy legyen boldog ez az új s... (2015.08.05. 09:13) UB félig
  • csiripiszli12: @pantomimes: Mondjuk az is igaz, hogy a hét alkalom nem volt olyan kevés. Az tényleg rossz lehet,... (2015.03.14. 21:55) Visszapillantó: 2015. február

2015.06.03. 21:33 csiripiszli12

UB félig

Címkék: csapat UB

A 2011-es UB az eddigi legjobb csapatélményem volt, a 2012-es az eddigi legrosszabb. Két évvel ezelőtt segítőként voltam kinn a Suhanj!-ponton, tavaly totál kimaradt az UB. Idén eredetileg úgy volt, hogy kihagyom, aztán április elején úgy láttam, hogy már vagyok olyan állapotban, hogy részt tudjak venni egy csapatban, így aztán mikor Giorgione embert keresett a csapatba, némi habozás után jelentkeztem.

Mondjuk először még nem tudtam, hogy hatfős a csapat, de aztán gondoltam, hogy majd megoldjuk. A szervezésben én nem nagyon vettem részt, elborított a munka, még a verseny előtti pénteken is dolgoztam este tízig. Futni pedig annyit futottam, amennyit a Borvidékről szóló bejegyzésben leírtam, szóval nem sokat, viszont naponta háromszor kutyát sétáltattam, gondoltam, ez is a rendhagyó „felkészülés” része.

Amikor távokat vállaltunk, én vállaltam a legkevesebbet, 25 kilit négy részletben. Azt gondoltam, hogy kihívás ugyan ilyen felkészülés mellett meg ennyire sérülékeny térddel, de erre képes leszek. Két kb. 8 kilis táv volt, egy kb. 5 és egy kb. 3, mind lefele kerekítve.

Szombat délelőtt mentem le az egyik csapattársammal, és Aligán csatlakoztunk a többiekhez. Délután fél 2-kor rajtoltunk, ami annyira nem volt jó – nem volt jó várni, és ráadásul nem értettük, hogy miért raktak minket ilyen későre, a gyors csapatok közé. Kicsit attól is paráztam, hogy a végén majd a szintidővel kell harcolni, de végül nem volt ilyen gond. Pontosabban nem ilyen gond volt, de erről majd a maga idejében.

A várakozás közben fura volt, hogy alig láttam ismerőst. Péterrel találkoztam, már miután elrajtoltunk, aztán utána Csopakon is, mielőtt futni kezdtem, tökjó volt beszélgetni egy kicsit. Meg Azilinhával beszélgettem egy kicsit, nagyon régen láttam őt is.

Az első távom Csopak és Balatonfüred között volt. Azért választottam, mert Füredet egy picit ismerem, gondoltam, jó lesz ott futni. 8 kili volt kereken, és majdnem kereken egy óra alatt tettem meg (1:00:10), ezzel kb. hoztam a vállalt 7.30-as tempót. Már nem emlékszem pontosan, milyen volt a futás (azóta már eltelt három nap, és visszakerültem a munkába), de nem emlékszem, hogy lett volna bármi rendkívüli, rendben volt a térdem is, én is.

Ez után viszont az egyik csapattársunk rosszul lett, ezért távcserére került sor. Eredetileg a Balatongyörök-Gyenesdiás táv lett volna az enyém (8,3 km) valamikor éjszaka, de az előtte levő szakaszt futottam, Badacsonytördemictől (10,1 km). Ez is éjszaka volt már, éjfél után kicsivel indultam. Kicsit tartottam tőle, hogy a sötétben nem fogom látni a jelzéseket, de nem volt gond. Tulajdonképpen az egyetlen zavaró dolog az volt, hogy fújt a szél és a hajamat nem fogta le a fejlámpa, emiatt igazgatni kellett a hajam, amitől a fény visszaverődött a szemembe. Lassabban haladtam, mint délután, de rendben voltam. 10,1 km 1:22:28 alatt – ez 8:11-es km-eket jelent, ami tényleg lassú, mégis jó élmény volt a futás. Közben elfutottam a 110 km-es tábla mellett, gondoltam, na, megvan a fele, tökjó.

A csapattársunk viszont nem lett jobban, így nem sokkal ez után a csapat úgy döntött, hogy nem folytatjuk a versenyt. 140 km-nél hagytuk abba ténylegesen, fejben egy kicsit hamarabb.

Kicsit nyilván sajnálom, hogy így alakult. Akkor is sajnáltam, én azok közé tartoztam, akik folytattuk volna, de nyilván a többség dönt, és azt is megértettem, hogy van olyan, amikor nem lehet folytatni. Az vigasztalt, hogy legalább Dórika majd örül, hogy a gazdi előbb hazaér. De legtöbbet az egyik csapattársunk mondata segített: ilyen a csapatverseny, ez is benne van. És tényleg. Ezt még úgysem tapasztaltam meg.

Szóval reggel már én vittem sétálni Dórikát, meg délután is, akkor mentünk majdnem 5 kilit.

Az UB-n tehát összesen 18 km-t futottam. Összességében pozitív érzés van bennem ezzel kapcsolatban, pedig tudom, hogy lassan mentem, de nagyon örülök, hogy rendben voltam mindkét futás alatt. Azóta pedig beneveztem a Szeliditó-futásra, és naná, hogy a 22 kilis távra, kíváncsi vagyok, idén mennyit tudok majd belőle lefutni.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kedvesazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr897516056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bencsikp · http://ennyirefutja.blog.hu 2015.06.04. 00:01:09

Kár, hogy így alakult. Biztosan jó lett volna még a későbbi szakaszokon is futni. Viszont jó, hogy legalább találkoztunk!

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2015.06.04. 08:03:27

sajnálom, h ki kellett szállnotok, én eddig azt gondoltam, egy hatfősben még ki lehet bírni, ha valaki kiesik, persze ehhez ismerni kell a többbi futó helyzetét is. azt én sme étem miért indultak iylen későn is lassabbb csapatok, de szerintem vmi olyasmi lehettet, hogy logisztikailag két versenyre osztották az indulást, egy délelőtt és egy délután rajtolóra, és ezen belül indítottak előbb-később csapatokat sebesség szerint. vagy tudja a fene, dobtak a kockával... :)
A szelidi nekem asszem idén kimarad.

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2015.06.04. 09:40:50

Sajnálom a csapatot, rossz érzés lehetett feladni, de az tényéeg jó hír, hogy neked ilyen jól ment a futás.
Mi is elég későn indultunk és már tényéeg azon gondolkodunk, hogy jövőre 28 órát adunk meg célidőnek, egyszer jó lenne aránylag korán indulni és így nem lenne akkora szenvedés a vasárnapi napunk a nem alvással, utazással.
Azt gondolom évről-évre romlik a színvonal, idén ez a hülye pincézés nem tudom kinek hiányzott, ráadásul nagyon nehéz volt autóval a váltópontokon parkolni, navigálni. Még a résztvevőknek is nyűg volt, milyen lehetett az ott élőknek? Azt már majdnem el is felejtettem, hogy a minden szakszt befejezőnek jár efy fél liter víz dolgot én nem nagyon éltem meg, volt ahol még egy pohár víz sem volt. Hiába problémázok, mert jövőre úgyis megyünk, nincs alternatíva és azért amikor az északi részeken futunk az mindenért kárpótol.

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2015.06.06. 18:15:14

@rrroka: Hát, szerintem az volt a baj, hogy mindenki a maximumot vállalta, amikor elosztottuk a távokat, és nem fért bele az, hogy még egy kicsivel több legyen. Úgy is fogalmazhatnám, hogy kevesen voltunk hatan a 220 km-hez.
Kár, hogy nem jössz a Szelidire.

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2015.06.06. 18:19:48

@pantomimes: Igen, minden nyűg és probléma ellenére mégiscsak nagyon jó a Balcsi mellett futni. Nekem is az északi részek a kedvenceim :)

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2015.06.06. 18:22:31

@bencsikp: Igen, azért van bennem hiányérzet. Viszont tényleg jó volt találkozni :)
Azt még nem tudom, hogy jövőre hogy lesz, keresek-e csapatot, amiben futhatnék vagy sem. Igaz, van még időm eldönteni, meg meglátjuk, mit hoz az élet.

BGy · http://babosi.blog.hu 2015.07.31. 16:31:50

Most jutottam el odáig, hogy van időm elolvasni az UB beszámolókat. Fenekestül fordult fel az életem, de lassan egy új kerékvágásba kerülök és újra fogok futni. Május óta egy métert sem futottam, előre láthatólag szeptemberben kezdem újra. Az idei UB-t ketten futottuk volna, de lemondtam két héttel az indulás előtt. Ráadásul nem is vonz már annyira.

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2015.07.31. 20:19:00

@BGy: Remélem, nincs baj, csak változás... :) Sajnálom, hogy nem jöttél, de biztos, hogy jó döntés volt. Utólag azt mondom, hogy nekem sem volt érdemes így beleugrani az egészbe. És elsősorban nem azért, mert nem futottuk le a versenyt, hanem valahogy nem volt meg az a fíling, mint pár évvel ezelőtt.

BGy · http://babosi.blog.hu 2015.08.04. 12:36:38

@csiripiszli12: nagy baj nincs, de új fejezetet nyitottam az életemben. Új családot építek és mindent, ami ezzel jár. Egyelőre a futás teljesen háttérbe szorult.

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2015.08.05. 09:13:47

@BGy: Így teljesen érthető, hogy most nem a futás a fontos. Kívánom, hogy legyen boldog ez az új szakasza az életednek! :)
süti beállítások módosítása