Futok.

A blog egy kezdő futó kalandjairól szól; futásról és talán másról is.

Friss topikok

  • bellone: Futás a természeteben: túlkészülés, tudományoskodás, kudarc, kudarc, tapasztalat, kudarc, részsike... (2016.10.07. 20:48) Szelidi negyedszer, kicsit másképp
  • csiripiszli12: @regulat: Mondjuk ebben van valami :) Köszönöm a biztatást, legközelebb szerintem összekapom magam... (2016.05.04. 09:56) 2. Shakespeare-futás
  • csiripiszli12: @bencsikp: Köszi szépen! Igen, egyébként azért szerveztem így a külföldi utat, hogy futhassak egye... (2015.11.16. 14:56) Porto Family Run: 15 km az óceánnál
  • csiripiszli12: @BGy: Így teljesen érthető, hogy most nem a futás a fontos. Kívánom, hogy legyen boldog ez az új s... (2015.08.05. 09:13) UB félig
  • csiripiszli12: @pantomimes: Mondjuk az is igaz, hogy a hét alkalom nem volt olyan kevés. Az tényleg rossz lehet,... (2015.03.14. 21:55) Visszapillantó: 2015. február

2011.11.20. 21:36 csiripiszli12

Szokatlan verseny: félmaraton először

Címkék: verseny félmaraton lélekállapot

Gondoltam rá, hogy azt a címet adom, hogy télmaraton, merthogy nagyon hideg volt, de aztán egyrészt erőt vettem magamon, és nem írtam le kitöröltem a faviccet, pedig azokat imádom, másrészt meg ne szaladjunk ennyire előre.

Na szóval, a versenyre való felkészülésről írtam már eleget, csak az utolsó hétről nem. Az utolsó héten kicsit meg voltam fázva, ezért aztán a hét közbeni edzés elmaradt, így a tervezett készülésből inkább a több alvás valósult csak meg. Meg úgy alakult, hogy péntekre kaptam időpontot a fodrásztól, így aztán péntek délután két és fél óráig pepecseltek a hajammal. Nagyon jól esett ez a kényeztetés, gondoltam, ennél tökéletesebb ráhangolódás nem is kell – igaz, a hátránya, hogy a frissen vágott és festett hajamat két napon belül szétfutom.  

Nem is, mert egészen pontosan egy napon belül futottam szét, mert szombaton az edzéstervben szereplő átmozgatást megcsináltam, öt kilit futottam lazán, 140-es átlagpulzussal.

Több szokatlan dolog is volt amúgy ebben a versenyben. Az egyik az, hogy az eddigi versenyektől eltérően egyáltalán nem izgultam előtte. Néha eszembe jutott, hogy mégis az eddigi leghosszabb távom lesz, meg kb. öt kilivel több mint az eddigi leghosszabb, de nem hatott meg ez a gondolat se. Szintén szokatlan volt, hogy már a verseny előtti nap este összepakoltam a cuccom, így nem reggel kellett kapkodni. Ez is jó volt.  

Aztán elérkezett a verseny napja. És még mindig nem voltam ideges reggel, aludni is tudtam, ami szintén szokatlan volt verseny előtt. Reggel fél 8-kor indultam, egy korábban még nem ismert futótárs társaságában. Természetesen a futásról társalogtunk, én az UB-ra oltottam be (csak kicsit kellett, mert magától is szimpatizált a versennyel), ő meg a pécsi mikulásfutásra oltott be (csak kicsit kellett, mert magamtól is gondoltam, hogy ez elég nagy őrültség ahhoz, hogy jó legyen). Szóval az utazás eredményes volt, és még le is érkeztünk közben Siófokra.

Kicsit amúgy tartottam magától a helyszíntől. A tavalyi verseny nagyon nehéz volt, nemcsak azért, mert akkor is az addigi leghosszabb távomat futottam szintén hiányos felkészüléssel, hanem azért is, mert aput juttatta eszembe a Balcsi. De tudtam, hogy idén már futottam a Balatonnál, és nem volt ilyen gond, úgyhogy bíztam benne, hogy most sem lesz. És nem is lett – lehet, hogy részben azért, mert mire a vízpartra értünk, már teljesen kész voltam, és nem sok mindent fogtam fel a környezetből…

Siófokon néhány lépés után már ismerősökkel találkoztunk, Szirénke köszönt rám, aztán megjelent Gergő is, Pannonfunk, Iramszarvas és még sokan a DK-csapatból. Átöltöztünk; és ekkor tudatosult bennem, hogy nagyon hideg van, 3 fok. Lehet, hogy kellett volna a hosszú nadrágom fölé még egy rövidebbet hoznom – de nem hoztam, ez van. Rajt előtt megláttam Bitliszbát, akit rögtön lerohantam azzal a kérdéssel, hogy akkor ez most közös futásnak számít-e akkor is, ha ő majd egy órával hamarabb beér. Ez természetesen azért volt nagyon-nagyon fontos kérdés, mert csak közös futás alkalmával meséli el a neve eredetét, és roppantul furdal a kíváncsiság :) Mondta, hogy igen, úgyhogy legközelebb, ha találkozom vele, akkor majd megkérdezem tőle :D Merthogy tényleg egy órával hamarabb beért, legalábbis gondolom, és a verseny után már nem találkoztunk.

Ja, a verseny előtt interjút is készítettek velem, ilyen még úgyse volt :) Azt nem tudom, mennyire lesz használható az anyag, de ezt végülis nem is nekem kell eldönteni, úgyhogy léphetünk is tovább.

A rajtnál jött Pannonfunk, aki megígérte, hogy nyulazik nekem, hogy beérjek 2:30 alatt. Az az igazság, hogy ezt egészen eddig a pillanatig hittem is, nem is, de itt már láttam, hogy tényleg komolyan gondolta. Hozta a fuvoláját is, vicces volt; erre nem a nyulazás miatt volt szüksége :)

Mondtam, hogy úgy tervezem, hogy 7 perces kilikkel kezdek – aztán majd meglátjuk, merthogy 16-nál többet még nem futottam egyben. Titkon reménykedtem azért benne, hogy nem lassulni fogok, hanem lesz még erőm a hajrára, mert eddig általában így volt a versenyeken. De ebben is más volt ez a verseny, mint a korábbiak.

Start, a rajtnál elindítom az órámat, aztán önkéntelenül is még egyszer fejet hajtok. A táv előtt – az eddigi leghosszabb távom előtt. A verseny első szakaszát kényelmes tempóban tettük meg, jól bírtam. Vittem a tesztelésre nálam levő Polart, és minden kilinél benyomtam, így most van időadatom mindegyik kilire :P Ezt azért csináltam, hogy a tapasztalatokból tudjak majd tanulni; normál edzésen általában nem mérek kilométeridőket. Ezekből az adatokból az látszik, hogy tíz-tizenkét kilométerig teljesen jól tudtam a tervezett tempót tartani (6:45-7:03-as kilik), csak a frissítéseknél lett picit hosszabb az idő (7:14 és 7:13), illetve a 11. kili lett lassabb (7:20), az nem emlékszem, miért. Utána még a 16. kilométerig úgy-ahogy rendben voltam, bár lassultam (7:25, 7:14, 7:39, 7:46). Aztán az utolsó öt kilométeren jött a feketeleves. Az időim előbb 8, majd 9 perc fölöttiek (8:23, 8:38, 8:16, 9:23, 9:41 – ebben a 21 kili fölötti rész is benne van, de azt gondolom, ez már teljesen mindegy). Nem véletlenül lassultam ennyire: iszonyúan éreztem magam, a lábam mintha tonnás jégcsap lett volna, úgy éreztem, kb. húsz centiseket lépek. Pannonfunk nagyon megküzdött ezen az utolsó szakaszon, hogy tartsa bennem a lelket. Mondjuk én is megküzdöttem, minden egyes lépésért keményen. Mondta, hogy döntsem kicsit előre a törzsem, úgy gyorsulok észrevétlenül – és amikor meg tudtam csinálni, tényleg éreztem, hogy könnyebb haladni, de akkor már nem egészen voltam ura a mozdulataimnak. Nagyon rossz érzés volt amúgy, ehhez hasonlót sem tapasztaltam még soha. Azt nem tudom, az utolsó szakaszon a mozgásom mennyire hasonlított a futáshoz – én úgy éreztem, nem nagyon. Belesétálni egyszer-kétszer sétáltam pár lépést – tudtam, ha hosszabb időt sétával töltök, akkor nem indulok újra. A végén egyszer még bele tudtam gyorsítani, persze az addigi tempómhoz képest – ekkor már a 20 kilit elhagytuk, és megláttam egy kilométerjelzőt. Gondoltam, már csak annyi, akkor húzzak bele, annyival is rövidebb ideig tart – és amikor megközelítettük a kilométerjelzőt, akkor láttam, hogy az van ráírva, hogy 10 kilométer… Tudtam, hogy az első körre vonatkozik, nem ránk, mégis rettentően demoralizáló volt; ha Pannonfunk nincs ott, szerintem fogom magam és kiállok.

Pedig akkor már tényleg kevesebb mint egy kili volt hátra, de az volt a legnehezebb. Azt gondolom, hogy nem is feltétlenül a testi állapotom miatt, hanem fejben nem tudtam jól reagálni a helyzetre. A végén konkrétan hisztiztem – persze, nem hangosan, ahhoz nem volt erőm, csak magamban. A célegyenesben az utolsó párszáz méteren három autó is jött szembe. Normál esetben simán kikerülöm ezeket az autókat (bár azt normál esetben sem értem teljesen, mit keresnek egy futóverseny célegyenesében), így viszont gyakorlatilag teljesen kikészített a tudat, hogy még ez is nehezíti a dolgomat. Az utolsónál el is bőgtem magam, nagyon szar volt. De aztán, mint mindennek, egyszer ennek is vége lett, beértünk a célba, bemondták a nevemet, megkaptam a befutócsomagot, és még mozogni is tudtam. Kicsit nyújtottunk, aztán vissza a chip, ruhatár, vissza az öltözőhöz. Itt találkoztunk Szirénkével és Gergővel, és még nagyon látszott rajtam, hogy tényleg küzdelmes volt az utolsó szakasz, éppen legszívesebben bőgtem volna, ezért aztán nem voltam nagyon szociális. Átöltöztem, kicsit felmelegedtem, utána már jobb volt. Ittam egy forralt bort, még jobb lett. Aztán ismét találkoztam Gergőékkel és a csapattal, immár jobb hangulatban, pár szót váltottunk, aztán hazaindultunk. A hazaút kicsit csöndesebben telt, egy szakaszon kis híján el is aludtam, aztán hazaértem.

És itthon esett le, hogy mégiscsak lefutottam 21 kilométert, vááá :D Igaz, az időm 2:38:48 lett, tehát nem értem be 2:30 alatt, és az is igaz, hogy az utolsó öt kili olyan küzdelmes volt, amit normál esetben szívesen kihagytam volna a tapasztalatok közül. De azt is tudom, hogy a futás (vagy általánosságban a sport, még általánosabban ... – na jó, hagyjuk, ez messze visz) igenis tud hozni „nem normál” helyzeteket, így ezek fontos tapasztalatok. Azt amúgy nyilván nem tudom, hogy akkor hogy alakult volna a verseny, ha nincs ott Pannonfunk. De tervezem, hogy ezt még idén kipróbálom, edzésen szeretném lefutni újra ezt a távot hamarosan.

A verseny legfontosabb tanulsága a számomra az, hogy nem szeretnék még egyszer versenyen úgy futni, hogy korábban nem futottam meg a teljes távot edzésen. Tudom, hogy az edzéstervek általában így vannak összerakva, de ezek szerint ez nálam nem működik. Itt is az utolsó öt kilin jött a horror. Annak amúgy örülök, hogy sikerült az elejét a tervezett tempóban futni és nem gyorsabban, pedig bírtam volna. De ha az elején gyorsabban futok, akkor most arra fognám, hogy a vége így sikerült.

Most így hirtelen azt hiszem, magáról a versenyről ennyi. Amúgy térdem rendben, nem fáztam meg, rendben vagyok.

Erre a versenyre elsősorban a tapasztalatszerzés érdekében neveztem be. A következő évben azt szeretném elérni, hogy a félmaratoni távot stabilizáljam, hogy olyan táv legyen, amit általában, a táv megfelelő tiszteletével, simán lefutok. Valahogy úgy, ahogy idén a hét kilométerrel történt. Tavaly azt futottam Siófokon, előtte két héttel volt az első szigetköröm. Az időm akkor 54:49 lett, ez 7:50-es átlagot jelent. Ma 21 kilométert futottam 7:32-es átlaggal :) (Mondjuk ennyit arról, mire jó az átlag, de ez most mellékes..)

Szeretném megköszönni a futótársaknak azt a rengeteg biztatást és szurkolást, amit a felkészülés alatt és a verseny előtt-közben-után kaptam. Nagyon sokat jelentenek ezek nekem. És külön köszönöm Pannonfunk türelmét, hogy végigcsinálta velem ezt a versenyt.

A távot lefutottam, futóruhák kimosva száradnak, beszámoló elkészült. Éhes vagyok :D

44 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kedvesazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr453399187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.11.20. 22:47:27

Nagyon nagy gratula a teljesítéshez!!! (és még ezer fekiáltójel!) :)
Nem volt ez új teljesítőként egyszerű szerintem, szószerint bazi hideg volt bárkinek aki nem erre készült(nekem sem).

Szóval ne a rosszat keresd szerintem a napban, hanem azt hogy LEFUTOTTAD A FÉLMARATONT!
Mert ez nagy dolog, s-miközben belekortyolok a sörömbe, amit igenis megérdemlek-büszkének kell lenni reá!

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2011.11.20. 22:56:55

Szerintem ez így jó, így emlékezetes! Az idő mindent meg fog szépíteni. A küzdés jó és meg kell szakadni. A verseny után már jobban érezted magad és ez így jó.

Szerintem van abban izgalom, ha nem futod meg a távot edzésen. :)
Most pihenni kell néhány napig és azután folytatni a futásokat.

Gratulálok az első félmaratonodhoz! Annak ellenére, hogy a felkészülésben nem volt minden zökkenőmentes szerintem tökéletesen teljesítetted. Aggódtam, hogy közbejön valami, de szerencsére nem.

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.11.20. 22:59:54

Látom, tényleg jól megküzdöttél. Gratula, hogy nem adtad fel. Most, hogy már megy a félmaraton, lehet, hogy a helyedben ráállnék kicsit a gyorsulásra, nem pedig a táv növelésére, hogy amikor 2:30 lesz a szintidő, akkor is beleférjél. De így elsőre ez nagyon jó.

2011.11.20. 23:05:49

@azilinha: Érdekes amit írsz, nekem rögtön a befutó után az jutott eszembe, hogy nem szeretném soha CSAK azért lefutni ezt a távot, hogy gyorsabb legyek(jókedv és barátok közt és miatt persze!), inkább a hosszabb távok vonzanak. 21-ről hová érdemes továbblépni?

bencsikp · http://ennyirefutja.blog.hu 2011.11.20. 23:21:49

Szép volt, gratulálok!!! Azért nem biztos, hogy minden új (hosszabb) távot előre ki kell próbálni. Mondjuk lehet, hogy most is a hideg készített ki. Esetleg az eléhezés, hiszen ilyen edzésidőnél már komolyan kiürülnek az energiatartalékok. Na, de fő, hogy sikerült és nyertél egy csomó tapasztalatot!!

mgergoo · http://dagadtkocsog.blog.hu/ 2011.11.21. 00:46:00

Gratula itt is. Nem láttalak még ilyennek, drámai volt, ahogy nem reagáltál ránk a végén. Örülök, hogy minden rendben, nagy dolgot vittél véghez.

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.11.21. 02:50:00

@saaby.: Köszönöm szépen! Neked is gratulálok, megérdemelted a sörödet! :)

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.11.21. 02:53:07

@Raиdoм_: Köszönöm szépen! :) Küzdöttem rendesen, de tényleg így jó. Én is aggódtam, hogy közbejön valami, de komoly dolog nem jött közbe, szerencsére :)

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.11.21. 02:56:04

@azilinha: Köszönöm szépen! Abban bízom, hogy ha sokat futok télen, akkor azzal gyorsulni is fogok. Szóval most tavaszig nem akarok gyorsító edzéseket, csak ha úgy hozza kedvem, aztán tavasszal remélem, már el tudom érni a 2:30-as szintidőt. Egyelőre a távot sem akarom növelni, most úgy érzem, ezzel a távval van dolgom. Bőven van még mit csiszolni rajta :)

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.11.21. 03:03:18

@bencsikp: Köszi szépen! :)
A hideg biztos, hogy nem segített, máskor ilyen időben már két réteg nadrágban futok, most meg nem vittem le másik nadrágot is. Ezt már az öltözés alatt gondoltam, hogy gond lehet, de azt nem, hogy ennyire. Az eléhezést nem tudom, bár lehet benne valami. Most például fel kellett kelnem fél háromkor, mert éhes voltam, pedig ettem este rendesen, és nem szoktam éjszaka felkelni enni :) Bár nem tudom, ilyen hosszútávú hatásai lehetnek-e egy ilyen hosszú edzésnek, vagy ez most véletlen. Tapasztalatnak pedig biztos, hogy nagyon fontos, ezért is örülök ennek a versenynek :)

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.11.21. 03:10:02

@mgergoo: Köszönöm! Nem éreztem még magam így, remélem, nem is sűrűn fogom. De örülök, hogy megvolt így ez a verseny.

pantomimes · http://ennyirefutja.blog.hu/ 2011.11.21. 07:44:11

Gratulálok!! Nagy küzdelem lehetett, én szinte minden verseny végén úgy érzem 100 tonnásak a lábaim, úgyhogy te még jól jártál, hogy csak most érezted először :)

Én is azt vallom, hogy a verseny előtt a távot le kell futni, ha nem is 21 kilit, de 20-at. Látni kell előtte, hogy hogyan reagálsz a távra, hogyan tudod beosztani magad másképp csak lutri az egész.

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.11.21. 08:04:51

@pantomimes: Köszönöm szépen! Nahát, erre nem is gondoltam, de akkor tényleg szerencse :)

Eperszemke · http://sportmano.blogspot.com/ 2011.11.21. 09:01:24

Jajj szegénykém, sajnálom, hogy kicsit ilyen keservesre sikeredett, de nagy hős vagy, hogy végig küzdötted a végét is. Nekem tavaly a vivicitta FM volt ilyesmi, de idővel majd megszépül!

Hatalmas gratula az első félmaratonodhoz!

Simone Lewis · http://uccuneki.blog.hu/ 2011.11.21. 09:09:23

No akkor itt is gratulálok, nagyon sokszor eszembe jutottál, és megcsináltad!! Nagyon kíváncsi voltam a beszámolódra, és tanulságos volt, a felkészülős bejegyzésekkel együtt. Szintentartó téli kocogást csinálhatunk majd szigeten, ha lesz kedved!

rodriguez 2011.11.21. 09:23:40

Gratulálok, kitartó voltál és ügyes! Kerestelek, de csak Ernővel találkoztam, aki lsezállítmányozott! Lesz ez - hamarosan szerintem -, 2:30-on belül is.

bencsikp · http://ennyirefutja.blog.hu 2011.11.21. 09:36:03

@csiripiszli12: Az eléhezés tud olyan tüneteket okozni, amit leírtál ("hiszti", "öntudat-vesztés", és ha még éjjel is felébredtél, szinte biztos. Ettél valamit közben? A géleket én is utálom, de csoki, müzliszelet stb. is megteszi. Mondjuk egy jó kis eléhezés viszont azzal is jár, hogy hozzáedződsz a hosszabb edzésekhez, megnőnek a glikogén-tartalékok stb.

BGy · http://babosi.blog.hu 2011.11.21. 11:04:35

Gratulálok, hogy végigcsináltad még így is! Nem semmi!
Én mindig fuvolával futok, s ha kifutnék itt az egyik főútvonalhoz, akkor még lenne is, aki megfújná. Vááá! Nem bírtam kihagyni!:)))

Szirénke 2011.11.21. 11:36:40

Megijedtem verseny után, hogy nem szólaltál meg, azt hittem rosszul vagy..De megvagy, jól vagy, ez a lényeg!
Tudom mit érzel, ugyanígy küzdöttem végig a Nike-t, csak ott a meleg miatt volt nagyhalál.. Nem álltál ki, nem adtad fel.. Most csak ez fontos! Megcsináltad Timi, lefutottad a félmaratont! Örülj! :)

pannonfunk 2011.11.21. 11:38:08

Gratula! Nagy voltál! Mozgásod teljesen futásszerű volt, csak aggasztóan lassú. Annál aggasztóbb már csak az arcod volt, nagyon rá volt írva a fájdalom :) De végigcsináltad, és ez a lényeg! Meg az, hogy pár órával utána már pozitívan álltál hozzá, ha ez a célegyenesben rögtön nem is sikerült :) Valószínűleg a túl lassú futás volt a probléma, meg az, hogy magadhoz képest alulöltöztél. A hidegtől lemerevedett izom tud a legkönnyebben begörcsölni.

@bencsikp: 15-nél evett szőlőcukrot, 4-nél és 11-nél izoitalt. Lehet, hogy rá kellett volna beszélnem a gyakoribb frissítésre, én lazán lenyomtam ezt a távot ilyen tempóban (és ilyen hidegben...) mindenféle frissítés nélkül, lehet, hogy rossz példa voltam...

pannonfunk 2011.11.21. 11:39:18

@Szirénke: Rosszul is volt... :) De ez már a múlt :)

Szirénke 2011.11.21. 11:46:54

@pannonfunk: Igazad van, hideg volt a "lassú" futáshoz. Nekem is lett volna még energiám a végén, bele tudtam volna még húzni az utolsó 2 km-en, de annyira lemerevedtek a lábaim, hogy nem ment.. Majd a Vivicittán!

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2011.11.21. 13:23:08

@csiripiszli12: Mikor és mivel frissítettél pontosan?

Azt szerintem el lehet játszani, hogy pl. 20 kili futsz meg, de a 21 csak versenyen legyen meg. Akkor mégis jobban fel tudsz készülni a távra.

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2011.11.21. 13:26:42

@pannonfunk: Pont erre gondoltam, hogy a túl lassú tempó visszaüt hidegben, mert elkezd az ember kihűlni. Nekem túrán rendszeresen gond, ha futós öltözetben megyek, hogy nem szabad egy szint alá menni különben elkezdek átfázni.

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.11.21. 21:04:30

@Eperszemke: Köszi szépen! Igazából már most teljesen pozitív élmény :)

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.11.21. 21:07:24

@Simone Lewis: Köszönöm szépen! És köszönöm a biztatást is! :) Örülök, hogy tanulságosak voltak a beszámolók, részben ezért is írom őket, meg persze krónikának.
Szintentartó téli kocogás a szigeten mindenképpen! :)

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.11.21. 21:08:19

@rodriguez: Köszi szépen! Én is néztelek, de nem láttalak előtte, utána meg simán nem láttam :D

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.11.21. 21:11:50

@bencsikp: Hú, ez érdekes, amit írtál, erre nem is gondoltam. Egy szőlőcukrot ettem a végefelé, meg az első két helyen ittam izót. De az tényleg fura volt, hogy éjszaka is felkeltem enni. Legközelebb jobban figyelek erre.

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.11.21. 21:14:09

@BGy: Köszi szépen! :) Azért Bécsben már mosolyogva szeretnék befutni a célba :)
:D

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.11.21. 21:16:14

@Szirénke: Köszi szépen! Rosszul is voltam, nem testileg, hanem amúgy, kellett egy kis idő, amíg összekaptam magam. Meg egy kis meleg :)

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.11.21. 21:19:42

@pannonfunk: Köszönöm szépen! Az azért megnyugtat, hogy futásjellegű mozgást végeztem.
Ennyire nem volt eszem, hogy nem vittem le a szokásos második réteg nadrágot - de még az volt bennem, hogy nem kell, tökjó idő van... Na mindegy. Az a baj, hogy ilyen hülyeséget bármikor tudok csinálni, simán :S

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.11.21. 21:29:44

@Raиdoм_: Az 5. meg a 10. kili környékén ittam izót, meg a végefelé, amikor már nagyon nem voltam jól, előkapartam az övtáskámból egy szőlőcukrot, amit még tavaly szeptemberben a legelső (amúgy 3,5 kilis :) ) versenyemre vettem, és azóta egyik övtáskából a másikba pakolom, de eddig még nem nagyon volt rá szükség. Mást nem frissítettem, eszembe se jutott, hogy kellene. Mondjuk most már látom, valószínűleg kellett volna - ez is egy tapasztalat. A másik meg tényleg az, hogy szerintem alulöltöztem, de nem gondoltam, hogy ilyen hideg lesz.

A távra felkészülést tegnap óta átgondoltam, annak alapján, amiket írtatok, mert azért tényleg izgalmasabb úgy a verseny, ha nem megy biztosra az ember :) Valószínűleg az lesz, amit írtál, hogy egy kicsivel kevesebbet futok, de mégis közel a verseny távjához.

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2011.11.21. 21:48:36

@csiripiszli12: Igen, így még a biztonságos oldalon lehetsz, de mégse szakítod át azt a képzeletbeli határt ami a versenytáv.

Szerintem a végén jobban jött volna az izo. Amúgy én a banánra esküszöm, valahogy jobban lecsúszik mint a folyadék vagy a cukor. A folyadék túl folyadék a cukor meg túl száraz. :) Milyen frissítések voltak?

pannonfunk 2011.11.21. 21:52:43

@csiripiszli12: Nem is tudom, kivel beszéltük ott utána, hogy persze ha valaki 5'00"-5'30"-as tempóban tolja le a táv 2/3-át edzésen, annak elég a 2/3-át lefutni. De lehet, hogy hétpercesekre ez már nem áll...

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.11.21. 22:06:17

@Raиdoм_: Izo volt, meg víz, vizet nem ittam, az izo nagyon hideg volt. A többit nem is nagyon néztem, pedig szerintem egy helyen volt banán. Amit máskor persze eszem, most kihagytam. Meg lehet, hogy volt más is, de nem figyeltem... Azért jobban átgondolva, csináltam pár hülyeséget :)
A végén meg azért nem ittam, mert attól tartottam, hogy ha megállok frissíteni, nehéz lesz újra elindulni.

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.11.21. 22:09:06

@pannonfunk: Ebben most már biztos vagyok, hogy ennél a tempónál nem áll. Nagy tanulság. Több hosszú futásra van szükségem, ezek között a versenytávot megközelítő távokra is.

azilinha · http://futobarom.blog.hu/ 2011.11.21. 23:42:45

@csiripiszli12: Lehet, hogy tök baromságokat mondok ezzel a gyorsulással, és pont a futás szeretetét ölnéd meg, ha rám hallgatnál. Szóval, ha így szeretsz futni, továbbra is így fussál. :-)

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.11.22. 06:12:20

@azilinha: Állítólag ha sokat futok lassan, akkor gyorsulok is. A télen letesztelem ezt az állítást :) Tavasszal pedig jöhetnek majd a gyorsító edzések. Szóval tervben van a gyorsulás, de megfontoltan :)

pannonfunk 2011.11.22. 18:43:53

@csiripiszli12: Ezt így is kell csinálni. Gondolom, tavasszal nem akarsz még maratont futni, de 30 km-t sem :) Most télen szépen 'felnősz' a távhoz, utána februártól meg lehet gyorsulni. Csinálhatsz egy 12 hetes középhaladó programot pl. Vivicittára. Szirénke 20 percet javult 2.5 hónap alatt, neked is menni fog legalább ugyanennyi bő 5 hónap alatt. Azaz Vivicittán nyugodtan tervezhetsz egy 2 és negyed órás idót, vagy akár 2 óra 10 percest is, simán menni fog.

Tschöppy · http://elsomaratonom.blog.hu 2011.11.27. 21:23:09

Gratulálok! Most így, nem a futás közben :)

csiripiszli12 · http://kedvesazelet.blog.hu/ 2011.11.27. 21:46:17

@Tschöppy: Köszi szépen! :) Jó volt sokáig kb. együtt futni! Gratulálok Neked is! :)

pannonfunk 2011.11.27. 22:10:53

@Tschöppy: Szia! Gratula Neked is! Jól otthagytál minket a második körben, utoljára az első kör végén láttunk, utána mi visszaestünk. Második köröd szinte gyorsabb volt?

Maratont azért ne akarjál ilyen futótechnikával futni, szét fog menni a lábad, vegyed komolyan! 1-2 hónap alatt javítható lenne, keressél valakit, aki ért hozzá, ne tedd tönkre a lábad, mert nem éri meg!

Tschöppy · http://elsomaratonom.blog.hu 2011.11.28. 14:24:33

@csiripiszli12: Igazam volt vagy igazam volt, mikor mondtam futás közben hogy menni fog? :)

Tschöppy · http://elsomaratonom.blog.hu 2011.11.28. 14:26:44

@pannonfunk: Köszönöm szépen! :) Gyorsabb volt valamivel, de nem sokkal... Nagyjából ugyanolyan lett a két kör, nem volt egy perc a kettő közti differencia.

Itt írtam róla valami rövidet: elsomaratonom.blog.hu/2011/11/20/2011_11_20-ai_futas_balaton_felmaraton

Igyekszem komolyan venni amit mondtál. A héten elmegyek majd lúdtalpbetétért, aztán a többit meg majd kitalálom, hogy lesz, utánaolvasok a témának.
süti beállítások módosítása